ANMÄL DIG TILL ROBOTKURS I FISKSÄTRA MED START HÖSTEN 2018!

Lär dig bygga en Robot!

Kids Hack Day’s grundare och en av kursens pedagoger Carl bygger ett par blinkande disco-glasögon, ett av kursens många roliga moment.

Vi på Kids Hack Day har ingått ett samarbete med Tivoli Kulturskola som startar upp nya kurser i Nacka kommun fr.o.m. höstterminen 2018. Kids Hack Day ansvarar för att ta fram kursinnehåll för Tivoli's robotkurser, samt rekrytering och utbildning av pedagoger.

I den här robotkursen får du möjlighet att lära dig att bygga en egen robot. Kursen lär ut enkel mekanik, elektronik och programmering, samt grundläggande kunskaper inom digital tillverkning, där deltagarna bl.a. får prova på 3D printing & laserskärning. Kursen syftar till att ge barn i åldrarna 10-12 år möjlighet att utforska skapandeprocesser i gränslandet mellan konst, hantverk och teknik. En skulptur kan få rörelser och målade motiv kan få ljud. Kursens mål är att ge eleven möjlighet att utveckla och synliggöra sin innovationsförmåga genom en kombination av tekniska och konstnärliga uttryck.

Hur anmäler jag mig?

Kontakta ansvarig kursutgivare Tivoli Kulturskola. De hjälper dig eller ditt barn att anmäla sig till kursen. Allt du behöver göra är att skicka ett mail till info@tivolikulturskola.se eller kontakta deras Verksamhetsledare, Andrés Sierra direkt på mobilnummer: 070-714 95 83. Kurserna äger rum på tisdagar från kl. 15:00-16:30 och kl. 17:00-18.30 med start första veckan i september 2018. 

Bli medlem i Kids Hack Day Ideell Förening

Innan du bestämt dig om du vill anmäla dig till kursen är ett bra första steg att bli medlem i vår ideella förening. Då håller vi dig uppdaterad med mailutskick samt information om framtida kurser. Du blir enkelt medlem genom att registrera dig och ditt barn kostnadsfritt här.

Vad kostar kursen?

Nacka kommun erbjuder en subvention till alla invånare genom s.k. kulturcheckar vilket betyder att man får delta i den här typen av kurser till kraftigt reducerat pris. Man behöver inte ansöka om kulturchecken utan den tillämpas automatiskt när man anmäler sig till en kurs. Familjer med låg inkomst kan även kvalificera sig för avgiftsbefrielse och barnen har då rätt att delta i kulturverksamhet helt utan kostnad. Mer information om avgiftsbefrielse gå att hitta här.

Tivoli Kulturskola hjälper gärna till med din ansökan så tveka inte att kontakta Verksamhetsledare Andres!

Vi ses i höst!